Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

De Vaneman campers zijn zeer luxe en compleet ingericht en o.a. voorzien van: complete inventaris – cassette toilet – douche met warm en koud stromend water – koelkast met diepvries − 3-pits gaskomfoor –  ringverwarming – luifel – fietsendrager – horren – rolgordijnen.

In de huurtarieven zijn o.a. inbegrepen:
Luifel – fietsendrager – verlengsnoer – waterslang – motorairco – minimaal 1 gasfles a 5 kg – groene kaart – volledige casco verzekering met pechhulp – uitgebreide mondelinge instructie – complete inventaris – tafel en stoelen – buitenreiniging – kilometers.

Chauffeur:
Huurder dient tenminste 25 jaar te zijn en 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. De camper mag alleen bestuurd worden door de in het huurcontract vermelde bestuurder(s). Kosten van verkeersovertredingen zijn voor risico van de huurder.

Huisdieren en roken:
Het meenemen van huisdieren en het roken in de camper is onder geen enkele voorwaarde toegestaan. Indien de camper wordt ingeleverd met reuk- of andere sporen van huisdieren, of indien er in het voertuig is gerookt zullen schoonmaakkosten a €250,- worden doorberekend.

Verzekering:
De campers zijn WA + Casco verzekerd. Incl. pechhulp. Er geldt een eigen risico voor de huurder van €1000,00 per schadegeval welke bij schade in binnen- en buitenland in rekening wordt gebracht bij de huurder. Schade aan de camper die is veroorzaakt bij het niet rekening houden met de hoogte en breedte van de camper is niet verzekerd en wordt voor 100% doorbelast. Ook hagelschade is niet verzekerd en is voor eigen risico van de huurder. Een groene kaart is bij de camper aanwezig.

Waarborgsom:
Wij verlangen een waarborgsom van €1000,00. Dit in verband met het eigen risico, het niet op tijd terug brengen en eventuele eindschoonmaak. Deze waarborgsom wordt mits aan alle verhuurvoorwaarden is voldaan binnen 5 werkdagen teruggestort op de rekening van de huurder.

Brandstof:
Verbruik van brandstof is voor rekening van de huurder. U krijgt de camper met een volle brandstoftank mee en u dient de camper afgetankt te retourneren. In de brandstoftank van de camper gaat Diesel en AdBlue. Indien deze brandstoffen niet zijn afgetankt, zal Vaneman Camperverhuur een aftanktoeslag doorberekenen. AdBlue helpt de motor goed te functioneren, het is dus van belang dat dit op peil blijft. AdBlue kunt u vrijwel bij iedere vrachtautopomp tanken.

Verbruikskosten:
Aan vloeistofverbruik voor het chemische toilet, gasflessen (Max 2 x 11 kg) en
eventueel olieverbruik zijn geen kosten verbonden.

Huurtermijn:
De huurperiode begint op de ophaaldag vrijdag vanaf 15:00 uur en eindigt op vrijdag voor 10:00 uur. Houd er rekening mee dat wij bij het ophalen en retourneren van de camper een half uur uittrekken voor inspectie en nadere uitleg. In het hoogseizoen is de huurtermijn minimaal twee weken.

Bij overschrijding van de huurperiode wordt per dag (of dagdeel) één dag huur plus een extra vergoeding van € 250,00 in rekening gebracht. Elke volgende dag te laat inleveren is wederom een extra vergoeding van € 250,00 plus de daghuur. Daar het doorgaans niet mogelijk is een volgende huurder een vervangende camper ter beschikking te stellen, kan deze gedupeerde slechts aanspraak maken op restitutie van de verloren dagen. Indien
door overmacht de gereserveerde camper niet kan worden geleverd, zal de verhuurder zijn uiterste best doen om voor een vervangende camper te zorgen. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Tijdens de huurperiode:
Controleer tussentijds oliepeil, waterniveaus en bandenspanning. Indien er schade is ontstaan dient dit altijd gemeld te worden en moet er altijd een schaderapport worden opgemaakt. Een Europees schadeformulier ligt in het dashboardkastje. Vaneman Camperverhuur levert geen milieustickers of belastingstickers (zoals nodig zijn in sommige steden in Europa). Zie voor meer informatie de website van de ANWB. Luifels mogen met harde neerslag en storm niet uitgedraaid worden. De luifel dient ’s nachts en wanneer de camper onbeheerd is niet uitgedraaid te zijn.

Reparatie en schade:
Ondanks het feit dat onze campers goed onderhouden worden, kan zich altijd een defect voordoen of er kan schade ontstaan. De huurder dient bij iedere schade melding te maken via het mobiele nummer dat u op de ophaaldag meekrijgt, inclusief een foto van de schade. Vaneman Camperverhuur beslist vervolgens of u een reparatie mag laten uitvoeren.

Instructie:
Bij het afhalen van de camper krijgt u een instructie over de werking van de camper en toebehoren en zal er een inspectie worden uitgevoerd. Houd er rekening mee dat wij hiervoor een half uur uittrekken.

Welke landen mogen worden bezocht:
Alle landen van Europa m.u.v. vooraf door de verzekering en de verhuurder aangemerkte risicogebieden. De betreffende landen staan op de groene kaart.

Annulering:
De huurder dient schriftelijk te annuleren naar camperinfo@fva.nl. Annuleringen buiten kantoortijden worden afgehandeld alsof ze zijn gedaan op de eerstvolgende kalenderdag.

Tot acht weken voorafgaand aan de huurperiode kan kosteloos geannuleerd worden. Tot een maand voor vertrek zijn de annuleringskosten 40% van de huursom gelijk aan de aanbetaling. Bij annuleringen binnen een maand voor vertrek wordt 90% van de huursom in rekening gebracht.

Onderhoud:
De camper wordt door ons afgeleverd met een volle brandstoftank (zowel Diesel als AdBlue), schoonwatertank met een inhoud van 20 liter, lege afvalwatertank, lege toiletcassette en de camper is van binnen en buiten volledig schoongemaakt. Aan het einde van de huurperiode dient de camper van binnen schoon te zijn.
LET OP! Is dit niet het geval, dan zal een bedrag van € 250,00 worden berekend voor het reinigen van de binnenzijde van de camper. Er wordt € 300,00 berekend voor het niet legen en schoonmaken van de toiletcassette en er wordt € 100,00 berekend voor het niet legen van de vuilwatertank.
Schoonmaken van de buitenzijde geschied door Vaneman Camperverhuur, wassen is dus niet nodig.
Ga voorzichtig met onze camper om zodat de volgende huurder er ook van kan genieten.

Legitimatie:
Bij reservering is voor alle bestuurders legitimatie d.m.v. geldig paspoort en rijbewijs verplicht.

Betaling:
Bij definitieve reservering dient 40% van de totale huursom te worden aanbetaald. Hiervoor ontvangt u een factuur deze dient binnen een week na factuur datum te worden voldaan. De totale betaling dient vier weken voor vertrek te zijn voldaan.

Afrekening:
Binnen 5 werkdagen na terugkomst wordt de waarborgsom teruggestort op uw bankrekening. Eventueel onder inhouding van de door de huurder verschuldigde extra kosten.