Afgelopen week heeft Fiat Chrysler Automobiles (FCA) bekend gemaakt wat we de aankomende jaren van Alfa Romeo kunnen verwachten. Goed nieuws want er zijn veel nieuwe ontwikkelingen!

Hét grootse nieuws dat de modelnaam GTV terug zal komen zal veel puristen aanspreken. Alfa Romeo belooft de komst van een coupé met een 50:50-gewichtsverdeling die de Giulia nu ook heeft en een meer dan een 600 pk sterke aandrijflijn.

De aandrijflijn, die volgens Alfa Romeo E-boost (elektrisch aangestuurde turbo) krijgt, bestaat zeer waarschijnlijk uit een V6 motorblok. De auto moet plek kunnen bieden aan vier inzittenden en heeft vierwielaandrijving.

Elektrificatie

Alfa Romeo meldt verder dat we drie verschillende elektrische technieken kunnen verwachten op het gehele modellijn van het merk. Een hybride aandrijflijn ten aanzien van een lagere uitstoot. Een E-booster om meer vermogen te geven (vergelijkbaar met de F1). En we mogen ook nog plug-in uitvoeringen verwachten die een elektrische actieradius van meer dan 50 kilometer krijgen en in zo’n 4 tellen naar een snelheid van 100 km/h moeten kunnen sprinten.

Opvolger Giulietta & nieuwe SUV’s

Ondanks dat we afscheid zullen gaan nemen van de Mito, zijn wij heel blij met het nieuws dat de Giulietta een opvolger krijgt. Een auto die binnen nu en vijf jaar op de markt moet komen. Die auto komt op dezelfde basis als de Giulia. Dat zou kunnen betekenen dat de nieuwe Giulietta achterwiel aangedreven zal worden.

Ook gaan er geruchten rond dat deze C-segmenter een SUV-broer erbij krijgt. We mogen ons zelfs voorbereiden op een SUV die groter is dan de Stelvio! Alfa Romeo verwacht binnen nu en vijf jaar een vernieuwde Giulia en Stelvio op de markt te brengen.

8C

Natuurlijk houdt het daar niet bij op. Alfa Romeo wil de komende vijf jaar het model gamma flink uitbreiden. De al genoemde GTV krijgt gezelschap van een volledig nieuwe 8C en daarmee krijgt de in 2009 van de markt verdwenen exoot eindelijk een opvolger. De nieuwe 8C krijgt ook een super lichtgewicht carbon (koolstofvezel) chassis, een achter de voorstoelen geplaatste biturbo middenmotor, een elektromotor op de vooras en totaalvermogen van ruim 700 pk. De auto moet in minder dan 3 tellen naar een snelheid van 100 km/h kunnen sprinten.

vanemanelectric