Al ruim 12 miljoen subsidie aangevraagd

Foto met hartelijke dank aan Autotelex

Op de eerste dag dat het mogelijk was, is voor ruim 12 miljoen euro aan subsidie aangevraagd voor de aanschaf of private lease van nieuwe of gebruikte elektrische auto’s. Dat laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weten.

De RVO tekent hierbij aan dat het om aanvragen gaat, wat niet wil zeggen dat de subsidies ook definitief worden toegekend.

We herinneren ons allemaal nog het begin van vorig jaar. Toen was de pot die beschikbaar was voor een tegemoetkoming bij de aanschaf of private lease van een volledig elektrische auto, daags na de opening van het loket al helemaal leeg. Daar hebben ze gelukkig van geleerd, want voor dit jaar geldt dat vijf keer zoveel mensen een aanvraag kunnen doen. Dát biedt mogelijkheden!

De subsidiepot, die vanaf maandag weer beschikbaar werd, is voor 2022 is gevuld met een bedrag van ongeveer 71 miljoen euro; behoorlijk meer dan de 14,4 miljoen euro die voor vorig jaar beschikbaar was. Dit jaar kunt u een bedrag van 3.350 euro bij de aankoop van een nieuwe, middenklasse elektrische auto krijgen. De totale subsidiepot, dus met het beschikbare bedrag voor tweedehands elektrische auto’s erbij opgeteld, bevat 91,4 miljoen euro.

Op de eerste dag zijn volgens de cijfers van de RVO ruim drieduizend aanvragen gedaan voor het kopen of private leasen van een nieuwe elektrische auto. Dat komt al uit op een bedrag van 10,4 miljoen euro. Voor gebruikte EV’s gaat het om iets meer dan negenhonderd aanvragen voor een bedrag van 1,8 miljoen euro.

De RVO verwachtte al dat dit zou gaan gebeuren. Zoals verwacht is er op de eerste dag sprake van een piek in de aanvragen, maar dat wil niet zeggen dat de aantallen zo groot blijven.

Wilt u in 2022 elektrisch gaan rijden, wilt u meer weten over elektrisch rijden of wilt u advies over subsidieaanvraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. Daarom Vaneman! 

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan!

Hulp nodig?

Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive