De EV6; eerste elektrische auto volgens de nieuwe designfilosofie

  • ‘Opposites United’ is de nieuwe designfilosofie voor toekomstige Kia-modellen
  • Vijf designpijlers: Bold for Nature, Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life en Tension for Serenity
  • EV6 exterieurdesign vol hightech details
  • Modern en ruimtelijk interieur op nieuw platform voor EV’s (E-GMP)

Kia Corporation heeft vandaag, voorafgaand aan de wereldpremière later deze maand, de eerste beelden onthuld van het exterieur en interieur van de EV6, de eerste dedicated elektrische auto van het merk.

Later deze maand worden er meer technische specificaties bekend. Wilt u van alles op de hoogte blijven? Dan kunt u zich aanmelden via de button onderaan dit nieuwsbericht! 

Een nieuwe weg naar de toekomst

Kia’s nieuwste elektrische auto is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie ‘Opposites United’. We gaan verderop in dit nieuwsbericht in op deze ontwerpfilosofie van Kia, maar duidelijk is dat deze is geïnspireerd op de contrasten in natuur en mensheid, en waarin de klant volledig centraal staat.

De EV6 is de eerste volledig elektrische Kia die is ontworpen volgens deze nieuwe designfilosofie, een filosofie die de verschuiving naar elektrisch rijden goed laat zien. We zien een crossover die gebaseerd is op het gloednieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Karim Habib, Hoofd van de Design Center zegt erover: ‘De EV6 is een showcase van mensgericht, vooruitstrevend design en geëlektrificeerde kracht. We zijn er sterk van overtuigd dat de EV6 een aantrekkelijk en relevant model is voor de nieuwe EV-markt. We wilden een indrukwekkend ontwerp maken door hightech features te combineren met pure lijnen en rijke oppervlakken, die passen bij de EV van de toekomst.’

Exterieur: spannend, speels en vol hightech details

De elektrische Kia EV6 heeft een aflopende daklijn die eindigt in een achterspoiler. Daaronder een opvallend vlak liggende achterruit. Maar de mooiste optische attractie van de EV6 is toch wel de verlichting aan de achterkant. Over de gehele breedte van de achterklep loopt een LEDstrip die aan beide kanten overloopt in diagonale LED-achterlichten, die uit streepjes zijn opgebouwd. De achterlichten lopen optisch door tot de wielkastranden.

De achterlichtunits lopen naar onderen toe ook nog eens over in de achteruitrijverlichting, die weer zijn samenloopt met een over de gehele breedte van de achterkant lopende chroomstrip. Origineel is het allemaal wel!

Opvallend: we zien niet meer de herkenbare Tiger Nose van Kia. Dit noemt Kia de Digital Tiger Face, die we zullen terugzien op de toekomstige EV’s. 

Interieurdesign: een modern en ruim interieur

Ook van het interieur heeft het designteam van Kia werk gemaakt. We zien een tweespaaks stuurwiel met daarachter een groot gebogen high definition display. Dat bevat voor de bestuurder het digitale instrumentarium met daarnaast het infotainment- en navigatiesysteem. De middenconsole ziet er lekker strak en rustig uit, door het ontbreken van de vele knopjes. Waarschijnlijk valt er meer dan we nu gewend zijn de verschillende functies te bedienen via het scherm. Meer dan de ventilatieroosters, die zichtbaar zijn over de gehele breedte van het dashboard, en een paneel met aanraakgevoelige knoppen met haptische feedback voor onder bijvoorbeeld de verwarming, vinden we er niet. In de middentunnel zitten bekerhouders, een draaiknop voor de rijrichting en een nieuw geplaatste start-stopknop.

De stoelen zien er mooi slank uit en zijn bekleed met duurzame en sterke stoffen. Om de duurzaamheid van een elektrische auto te benadrukken, worden die stoffen gemaakt van gerecycled plastic.

Het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde E-GMP platform maakt het mogelijk om een heerlijk ruim interieur te ontwerpen. De designers van de EV6 zijn innovatief omgegaan met de grote hoeveelheid ruimte met als doel de beste rijervaring te creëren.

‘Opposites United’: de ontwerpfilosofie voor alle toekomstige Kia-modellen

De EV6 is de eerste Kia die geheel is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie ‘Opposites United’, dat de basis gaan zijn voor alle toekomstige elektrische modellen. De filosofie is gebaseerd op vijf belangrijke pijlers: 

Bold for Nature staat voor de interactie met de natuur vol details, vormen en verhoudingen van zowel de natuurlijke als de menselijke wereld. Deze ontwerppijler creëert organische, technische structuren en afwerkingen voor het interieur. De exterieurdesigns laten duidelijke en eenvoudige lijnen zien. Maar nooit saai!

Joy for Reason richt zich op het gevoel en de sfeer die de toekomstige modellen van Kia moeten oproepen. De ontwerpen die we vanaf nu zullen zien verbinden het emotionele met het rationele, door modellen te maken die de bestuurder en passagiers inspireren en laten ontspannen. Speelsheid en jeugdigheid is in ieder geval de regel.

Power to Progress bouwt voort op het huidige sterke design van Kia, die in de afgelopen jaren prijs na prijs hebben gewonnen op gebied van design. Door optimaal gebruik te maken van het Kia-designteam zullen de ontwerpen van de toekomstige auto’s zich blijven ontwikkelen.

Technology for Life wil het samenspel tussen mens en auto sterker maken. De toekomstige modellen van Kia bieden een in-car user experience (UX) van de volgende generatie. Die moet ervoor zorgen dat bestuurder en auto zo goed mogelijk met elkaar ‘praten’, waardoor de bestuurder een heerlijk ontspannen rit ervaart.

Tension for Serenity richt zich op de ‘balans’, het evenwicht van design en functionaliteit. Het resultaat: opvallende ontwerpen die gebruik maken van scherpe, technische details en een geharmoniseerde, toekomstgerichte ontwerpvisie.

Kia richt zich er voornamelijk op om het leven van Kia-rijders beter te maken. Daarom luistert het designteam zeer goed naar de wensen en ervaringen van de bestuurders, zodat u als klant centraal staat bij iedere beslissing die Kia neemt.

Meer weten over elektrisch rijden of wilt u op de hoogte gehouden worden van de Kia EV6? Maak hieronder uw keuze. De EV6 wordt al snel officieel aan het publiek voorgesteld en is medio september leverbaar! 

Wilt u op de hoogte blijven van de EV6?

Wilt u meer weten over elektrisch rijden?

Bekijk onze elektrische auto’s

Schrijf je in

Hulp nodig?

Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive