Kia trekt het doek van de EV6, de eerste elektrische auto van de nieuwe Kia-generatie

  • Eerste elektrische model op E-GMP-platform van Kia
  • Onderscheidend silhouet met scherpe lijnen en hightech details
  • Nieuwe modelnamen voor volgende generatie elektrische auto’s

Kia heeft de eerste beelden vrijgegeven van de EV6, de eerste elektrische auto van het merk op het gloednieuwe zogenoemde Electric-Global Modular Platform (E-GMP). De EV6 (uit te spreken als ‘EVSIX’) is de eerste Kia die is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie sinds de introductie van het nieuwe logo en de re-branding, die de focus van het merk op elektrificatie legt.

Lees snel verder voor meer beeld- en videomateriaal!

Een nieuwe weg naar de toekomst

Het hoofd van het Kia Global Design Center zegt erover: ‘De EV6 is het toonbeeld van zowel onze nieuwe slogan ‘Movement that inspires’, als onze nieuwe ontwerpfilosofie. Deze elektrische auto is erop gericht om de berijder bij elke reis nieuwe inspiratie te geven door een instinctieve en natuurlijke ervaring te bieden en het dagelijks leven op eenvoudige, intuïtieve en geïntegreerde manier te verbeteren. Ons doel is om gedurfde, originele en inventieve elektrische auto’s te creëren.’

Nieuwe naamgeving voor volgende generatie elektrische auto’s

Als onderdeel van de recentelijk gelanceerde merkstrategie, waarbij ook het nieuwe logo werd onthuld dat we al op de EV6 zien zitten, komt Kia met een nieuwe naamgeving voor de komende generatie elektrische auto’s. De nieuwe aanpak zorgt wereldwijd voor eenvoud en consistentie in de EV-naamgeving van Kia. De namen van de nieuwe elektrische modellen van Kia beginnen met het voorvoegsel ‘EV’. Zo is het direct duidelijk dat u met een volledig elektrische Kia te maken heeft! Het tweede deel van de naam (in de geval de 6) komt overeen met de positie van het model in de geheel nieuwe line-up.

Hoewel de lijnen nu nog wat ‘vaag’ zijn, hoeven we gelukkig niet lang meer te wachten. De nieuwe Kia EV6 wordt op 15 maart onthuld. Zodra er meer nieuws is, brengen we u op de hoogte!

 

Bekijk hieronder de vrijgegeven video’s.

Wilt u meer weten over elektrisch rijden?

Bekijk onze elektrische auto’s

Schrijf je in

Hulp nodig?

Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive