Kia Concept EV9: preview van de nieuwe elektrische SUV gepresenteerd op AutoMobility LA

  • Kia Concept EV9 is het tweede model in line-up van dedicated elektrische auto’s
  • Volledig elektrische conceptcar is belichaming van ‘Kia Sustainability Movement’, de visie van Kia op duurzaamheid
  • Opposites United: baanbrekend design resulteert in avontuurlijk en hoekig exterieur
  • Interieur is toonbeeld van ‘Water Element’ van Opposites United, met focus op de buitenwereld

Na de succesvolle lancering van de EV6 onthulde Kia Corporation tijdens de AutoMobility LA de Kia Concept EV9. De concept car is een duidelijke vooruitblik van hoe de volgende toevoeging aan de EV-line-up eruit zou kunnen zien en belichaamt de leiderschapspositie van het merk in het ontwerpen en ontwikkelen van mooie, hightech en emissievrije auto’s.

De Concept EV9 is net als de EV6 volledig ontworpen als elektrische auto, op basis van het geavanceerde Electric Global Modular Platform (E-GMP).

De concept car laat de visie van het merk op gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen goed zien. Het design van de SUV is geïnspireerd op de natuur en er is gebruik gemaakt van upcycled materialen die zijn gemaakt van restafval uit het kwetsbare mariene ecosysteem.

Het opvallende design van de SUV is volledig ontworpen op de nieuwe ‘Opposites United’-filosofie. Het designteam van Kia werd vooral beïnvloed door de ‘Bold for Nature’-pijler van de nieuwe designrichting van het merk. Het volledig elektrische SUV-concept heeft dan ook een iconische en gedurfde vorm aangenomen; speels, ruig en het ziet er gaaf uit!

“De Kia Concept EV9 is de volgende mijlpaal voor ons tijdens de ongelooflijke reis die we sinds het begin van het jaar maken. Nadat we onze intenties duidelijk hebben gemaakt – om een ​​wereldleider te worden in duurzame mobiliteitsoplossingen – presenteren we nu ons volledig elektrische SUV-concept, met een geavanceerde emissievrije aandrijflijn, een hypermodern exterieurdesign en een hightech interieur”, zegt Karim Habib, Senior Vice President en hoofd van het Kia Global Design Center.

De vorm van de toekomst

De Concept EV9 is een voorbode van een nieuwe SUV, gebaseerd op het geavanceerde E-GMP. De ruime gezinsauto, die wordt aangedreven door een uitstootvrije aandrijflijn, combineert een uitgesproken exterieurprofiel met een moderne en strakke binnenruimte die bol staat van moderne technologie. Het ontwerp van de Concept EV9 maakt drie zitrijen mogelijk, wat duidt op een toekomstig model dat ook nog eens heel praktisch is.

Aan de zijkant maakt de SUV indruk met de scherpe, op kristallijnen geïnspireerde en hooggeplaatste spatborden. Door het lage zijprofiel van de carrosserie springen deze speciale spatborden eruit, wat resulteert in een sterk SUV-karakter.

De Concept EV9 is 4.929 mm lang, 2.055 mm breed, 1.790 mm hoog en heeft een wielbasis van 3.100 mm. Het concept combineert zijn verbluffende SUV-design met ultramoderne technologie. De volledig elektrische SUV heeft een actieradius tot 483 km en beschikt over ultrasnelle oplaadtechnologie met een 350-kW lader. Daarmee kan de accu in ongeveer 20 tot 30 minuten worden geladen van 10% tot 80%.

Tiger face gaat digitaal

De EV9 Concept is voorzien van de nieuwste vorm van de iconische Tiger Face van Kia, die speciaal is ontworpen voor het EV-tijdperk. We zien allereerst dat de grille volledig in de carrosseriekleur is gespoten.

Als de EV9 uitstaat, is er aan de voorkant weinig te zien. Maar wordt de auto ingeschakeld, zien we een lichtshow! Dat wijst nog meer op het hightech karakter van de auto. De ‘verborgen’ lichten functioneren als welkomstverlichting en normale rijverlichting.

Het opnieuw vormgegeven front met Digital Tiger Face draagt bij aan de fors verbeterde aerodynamica. De ventilatieopening op de motorkap wordt gebruikt als een zonnepaneel dat helpt bij het regenereren van een deel van de elektrische energie die de Concept EV9 verbruikt. Dit systeem voorziet EV-rijders van een energiebron wanneer ze niet in de buurt zijn van een laadstation.

Een ander voorbeeld van luchtweerstandsoptimalisatie is de slimme dakreling, die in het dak kan worden geïntegreerd wanneer deze niet in gebruik is. En is de dakreling nodig? Dan kan hij met een druk op de knop omhoog worden gebracht.

Last but not least: ziet u de piepkleine ‘buitenspiegels’? Geen spiegels meer, maar camera’s! Niet alleen fijn voor de aerodynamica, maar ook voor de veiligheid en overzichtelijkheid.

Transformatieve ruimte

Net als het exterieurdesign is ook het interieurdesign bijzonder te noemen. Kia heeft voor de Concept EV9 een transformatief interieur gecreëerd om bestuurder en passagiers een heerlijke ervaring te geven.

In de EV9 zit u eerste klasse! Het grote panoramische dak draagt ​​verder bij aan het gevoel van lichtheid en het contact met de omgeving en het 27” brede beeldscherm verbindt de echte wereld met de virtuele wereld. En op dit scherm kan alles worden geregeld, van media tot aan klimaatregeling.

Innovatieve interieurmodi

Daarnaast kan het interieur zich aanpassen aan uw wensen. Het grootste novum: de Pause Mode. Als die geactiveerd wordt, draaien de stoelen om zodat de inzittenden op de eerste en derde rij elkaar kunnen zien. Eventueel kunnen de stoelen op de tweede rij worden neergeklapt en als tafel worden gebruikt! Even ontspannen zitten.

In de Enjoy Mode wordt het interieur omgezet in een relaxruimte door alle drie de zitrijen om te draaien. In deze modus gaat de achterklep open, om alle inzittenden in contact te laten komen met de buitenomgeving. En dat terwijl u heerlijk zit!

En natuur is belangrijk!

Dat komt ook naar voren toen het ontwerpteam van Kia op zoek was naar duurzame en ecologische materialen. Zo is de vloer van het interieur mede gemaakt van oude visnetten en bestaat de stoelbekleding uit gerecyclede plastic flessen en wolvezels. Het veganistische leer is duurzamer in vergelijking met conventioneel leer. Kia is van plan het gebruik van dierlijk leer in alle modellen geleidelijk te verminderen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan!

Hulp nodig?

Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive