Kia presenteert de nieuwe Kia Niro

  • Volgende stap op weg naar een duurzamere toekomst
  • Compleet nieuw uiterlijk met brede C-stijl, strakke lijnen en nieuwe ‘tiger face’
  • Innovatieve interieurfeatures, gebruik van duurzame materialen
  • Greenzone Drive Mode’ integreert duurzaamheid in dagelijks leven

Eerder deze week zagen we al wat teasers, maar vandaag heeft Kia tijdens de Seoul Mobility Show 2021 de compleet nieuwe Niro onthuld. Met deze nieuwe auto wil Kia duurzame mobiliteit voor iedereen bereikbaar maken.

“Kia blijft stappen zetten op weg naar een duurzamere toekomst en nodigt iedereen uit om die beweging te volgen,” zegt Ho Sung Song, President en CEO van Kia. “De nieuwe Niro maakt het nastreven van een duurzame levensstijl eenvoudiger dankzij de ecovriendelijke materialen, geavanceerde technologie en elektrische aandrijflijnen, terwijl hij ook invulling geeft aan de praktische behoeften van consumenten.”

Inspiratie uit de natuur

De nieuwe Niro is compleet ontwikkeld volgens de ‘Opposites United’ designfilosofie van Kia, en volgt daarmee het ‘Joy for Reason’ credo. De Niro haalt zijn inspiratie uit de natuur; niet alleen wat het design betreft, maar ook in de keuze voor kleuren, materialen en afwerking. Daarmee heeft Kia een perfecte balans gevonden tussen een milieuverantwoorde benadering en een toekomstgericht concept.

Zoals we eerder al zeiden zien we de Kia HabaNiro Concept duidelijk terug in het exterieurdesign van de Niro. Brutale crossover looks en een two-tone carrosserie. Om de luchtstroom ten gunste van de aerodynamica te versterken zien we een brede C-stijl die doorvloeit in boomerang-vormige achterlichten.

Verlichting als design-highlight

De ‘tiger face’ is voor de Niro helemaal nieuw getekend en loopt nu van de motorkap door tot aan de bumper daaronder. In combinatie met de opvallende ‘heartbeat’ LED-dagrijverlichting (die op de lijn van een hartslag lijkt) heeft de nieuwe Niro een stoer en herkenbaar gezicht.

Het unieke, verticale achterlichtdesign onderstreept de aerodynamica en technologie. Het laat ook op een mooie manier de breedte en stabiele uitstraling van de auto zien dankzij de sterke schouderlijn en de rechtop staande ramen. Aan de achterzijde laat het design strakke oppervlakken en dynamische accenten zien. Modern en zeer aantrekkelijk!

Voorbereid op Greenzone Drive Mode

Efficiënte aerodynamica en duurzame materialen komen samen in het ontwerp. Daarnaast introduceert Kia de ‘Greenzone Drive Mode’, die de plug-in hybrid volledig automatisch in een EV-modus schakelt om te voldoen aan de vereisten voor duurzame mobiliteitsoplossingen. Zodra u een milieuzone inrijdt, zoals woonwijken of in de buurt van scholen of ziekenhuizen, gaat de auto automatisch over op elektrisch vermogen en dat doet het systeem op basis van navigatie-aanwijzingen en rijgegevens. Ook herkent het systeem uw favoriete locaties, zoals thuis en kantoor, in het navigatiesysteem als een groene zone.

Gerecycled behang

Als een duidelijk statement vóór duurzaamheid en een indicatie van toekomstige modelontwikkeling, heeft Kia veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Neem bijvoorbeeld de hemelbekleding: die is gemaakt van gerecycled behang. De stoelen zijn gemaakt van Bio PU met tencel; een stof die gemaakt is van eucalyptusbladeren. Ook wordt er BTX-vrije lak gebruikt op de deurpanelen. Dat is een lak op waterbasis, vrij van benzeen, tolueen en xyleen-isomeren. Minder afval en minder impact op het milieu!

Het uit het midden geplaatste dashboard loopt rondom de voorste inzittenden heen met afwisselend horizontale en diagonale lijnen. Dat ziet er niet alleen mooi, maar ook rustig uit. De middenconsole is eenvoudig te bedienen en voorzien van de elektronische draaiknop in plaats van de versnellingspook. Die vinden we op de brede hoogglans zwarte console. De ventilatieopeningen en het cluster- en infotainmentscherm zijn verwerkt in de diagonale uitsparingen van het dashboard. En de heerlijke uitnodigende ambiance wordt gecreëerd door de sfeerverlichting.

Er is gebruik gemaakt van een hightech, lichtgewicht stoelmechanisme waardoor de stoelen ‘slank’ zijn. Dat geeft een gevoel van veel meer ruimte, comfort en stijl. De achterkant van de hoofdsteunen zijn voorzien van een kledinghanger.

De compleet nieuwe Kia Niro is van 25 november tot en met 5 december te zien op de Seoul Mobility Show. De Europese versie wordt vanaf midden volgend jaar leverbaar met HEV-, PHEV- en EV-aandrijving.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe Kia Niro? Schrijf u in via onderstaande button!

Op de hoogte blijven? Meld je aan!

Hulp nodig?

Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive