De wereld verduurzaamt. Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor klimaatneutrale oplossingen. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, windenergie of een warmtepomp, maar zeker ook op gebied van mobiliteit kiest met vaak voor duurzaam rijden. Misschien denkt u er ook wel eens over na! We leggen u drie vormen van duurzaam rijden voor.

  • Hybride rijden
  • Plug-in hybride rijden
  • Elektrisch rijden

Hybride rijden

Hybride rijden is het combineren van een benzine- en elektromotor, dit systeem resulteert in minder uitstoot, brandstofbesparing en zelfs het opwekken van energie door regeneratie. Kortom, goed voor het milieu en de portemonnee! Maar hoe werkt dit systeem nou precies? Een hybride auto kan schakelen tussen de benzine- en elektromotor, maar kan deze ook tegelijkertijd gebruiken. Hetgeen wat dit systeem zo efficiënt maakt is de elektromotor die als dynamo werkt. Tijdens het remmen zet de auto bewegingsenergie om in stroom waarmee de auto stil en krachtig wegrijdt. Dit maakt hybride rijden perfect voor het leven in de stad! Hier worden namelijk korte stukjes gereden en er wordt veel stilgestaan. De overgebleven energie die wordt opgewekt bij het remmen en uitrollen wordt opgeslagen in de accu voor later gebruik. Het populairste hybride model van Kia is de Kia Niro.

Plug-in hybride rijden

Plug-in hybride rijden zit tussen het elektrisch rijden en hybride rijden in. Net zoals bij hybride zorgt plug-in hybride voor minder uitstoot en brandstofbesparing. Het grote verschil zit hem alleen in de accu, deze is bij een plug-in hybride namelijk een stuk groter. Hierdoor kan er met deze accu om en nabij de 50 km volledig elektrisch worden gereden! Dit is perfect voor tripjes van en naar het werk. Bij een plug-in hybride auto worden ook oplaadkabels geleverd, hiermee kan de auto gemakkelijk worden opgeladen via het stopcontact of bij openbare laadpalen. En u krijgt naast dit ook nog eens 50% korting op wegenbelasting. De Plug-in hybride modellen van Kia zijn de Niro PHEV, XCeed PHEV, Ceed SW PHEV en de Sorento PHEV.

Elektrisch rijden

Bij elektrisch rijden wordt er alleen gebruik gemaakt van een elektromotor, om deze reden zijn de auto’s 100% elektrisch. Elektrisch rijden voelt vaak comfortabeler en het is geluidloos, dit zorgt voor extra rijplezier! Naast het rijplezier biedt elektrisch rijden ook financiële voordelen zoals lage bijtelling, minder onderhoudskosten en geen wegenbelasting tot en met 2024. Met een elektrische auto van Kia, bijvoorbeeld de nieuwe EV6, kan tot wel 528 km worden gereden. Zodra de accu leeg is kan deze met gemak worden opgeladen met behulp van de verschillende laadservices zoals de Kia Charge laadkaart, Kia Charge app en Kia Charge thuisladers. De Kia Charge laadkaart geeft toegang tot meer dan 250.000 oplaadpunten in Europa, deze zijn te vinden zijn op de Kia Charge app. De laadtijd van de elektrische auto hangt af van de grootte van de batterij, de laadcapaciteit en gebruikte oplaadmethode. Snelladen duurt bijvoorbeeld 1 uur, maar thuisladen kan een nacht duren. Het nieuwe vlaggenschip van Kia, de EV6, is zo’n volledig elektrisch model. Daarnaast kent Kia de e-Niro en de e-Soul, en tegen 2025 wil Kia maar liefst 11 elektrische modellen op de markt hebben! 

Bent u geïnteresseerd om dit jaar nog de overstap naar elektrisch te maken? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Bekijk de EV6

Wilt u meer weten over elektrisch rijden?

Bekijk onze geëlektrificeerde auto’s

Advies nodig?

Schrijf je in

Hulp nodig?

Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive