De volledig nieuwe elektrische crossover van Kia, de EV6, is verkozen tot ‘Duitse Premium Auto van het Jaar 2022’ in de Premium-categorie van de verkiezing van de ‘German Car of The Year’ (GCOTY). Daarmee verslaat hij de Volkswagen ID.4, de Audi Q4 e-tron en Mercedes-Benz C-Klasse. 

Duitsland verkiest geen ‘eigen merk’ meer

Een jury van twintig autojournalisten evalueerde nieuwe automodellen met een basisprijs tussen 25.000 en 50.000 euro om de algemene winnaar in het segment te bepalen.

De verkiezingen betroffen de hoofdcategorieën ‘Compact’, voor voertuigen met een prijs van minder dan 25.000 euro, ‘Premium’, voor voertuigen met een prijs tussen 25.000 en 50.000 euro, en ‘Luxury’, voor voertuigen met een prijs van meer dan 50.000 euro. Daarnaast was er ook de bijkomende categorie ‘New Energies’, die enkel elektrische voertuigen op batterijen of waterstof omvatte. Ook in deze categorie presteerde de Kia EV6 uitstekend, met een tweede plaats.

Luc Donckerwolke, Chief Creative Officar bij de Hyundai Motor Group, zegt over de EV: “De EV6 is niet alleen de eerste Kia op basis van ons nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), maar ook de eerste auto met onze nieuwe en gedurfde designfilosofie ‘Opposites United’ en het gloednieuwe bedrijfslogo.”

“Het emotionele design, de dynamische prestaties, het indrukwekkende rijbereik en de ultrasnelle laadmogelijkheden onderscheiden de EV6 als een heel bijzondere auto. We zijn trots dat we de Premium Award van de Duitse Auto van het Jaar-verkiezing in ontvangst mogen nemen als erkenning voor het briljante werk van ons Kia-team.”

Jason Jeong, President van Kia Europe, zegt erover: ”Het is fantastisch dat de EV6 gewonnen heeft. We zijn nog maar net begonnen met het leveren van de eerste modellen van deze innovatieve elektrische auto en het is voor ons dan ook een bevestiging dat de EV6 nu al een nieuwe standaard voor actieradius, ruimtegebruik, technologie en prestatie heeft neergezet.”

Naast de Volkswagen ID.4, de Audi Q4 e-tron en de Mercedes-Benz C-Klasse dongen ook de Hyundai Ioniq 5 en de Skoda Enyaq IV mee naar de titel. Het is dus niet van de minste rivalen dat de Kia EV6 het gewonnen heeft.

 

Voor dit jaar is de Kia EV6 helaas niet meer leverbaar. We helpen u natuurlijk graag verder als u in het eerste kwartaal van 2022 wilt rijden! Boek uw proefrit of neem contact met ons op.

Alles over de EV6

Contactpagina’s

Schrijf je in

Hulp nodig?

Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive