De EV6: nu al populair

Gisteren was het dan zover: de EV6 Experience in onze showroom in Amsterdam. Tijdens vier tijdsloten werd de nieuwe, revolutionaire elektrische Kia EV6 gepresenteerd aan meer dan 200 bezoekers. Na een hapje, drankje en een welkomstwoord werden de genodigden verzocht plaats te nemen voor een VR-beleving van de EV6. Toen de VR-brillen weer af mochten, stond de auto voor het publiek. Een feest om mee te maken!

Nu al populair

De Kia EV6 is de weg nog niet eens op, maar is nu al oneindig populair. De EV is met name geliefd bij de zakelijke rijder, maar ook bij particulieren is hij erg in trek. Maar hoe komt het nieuwe vlaggenschip van Kia aan zijn populariteit? We nemen u graag mee in de redenen! 

Hoge actieradius

Niet alleen heeft de EV6 een gedurfd en sportief uiterlijk, maar hij heeft ook nog eens een actieradius van minimaal 400 kilometer. Meer dan genoeg voor de dagelijkse ritten en zelfs voor een goed geplande reis. Maar u kunt ook kiezen voor het grotere accupakket. Dan geeft Kia zelf een WLTP gekeurde actieradius op van 528 kilometer! U zult met de Kia EV6 dus geen last hebben van range anxiety.

Kia heeft zich al bewezen

Uiteraard is die actieradius niet de enige reden waarom de auto zo populair is. Kia heeft al behoorlijk naam gemaakt met de nog steeds goed scorende Kia e-Niro! Ze hebben de lat voor de EV6 dus behoorlijk hoog gelegd. De Kia e-Niro rijdt nu al een poosje rond op de wereldwijde wegen en krijgt lovende recensies; over de ruimte, de luxe, het bedieningsgemak en de actieradius die in de praktijk heel scherp uitkomt op de opgegeven actieradius vanuit de WLTP. We kunnen dus stellen dat Kia de beloftes waarmaakt.

Nieuwe EV op een nieuw platform

De Kia EV6 behoort tot de nieuwe generatie EV’s. Uiteraard is de auto uitgerust met de nieuwste technologie op gebied van elektrisch rijden. Dat brengt met zich mee dat hij, ten opzichte van zijn ‘elektrische collega’s’, uitzonderlijk snel kan opladen; 100 kilometer erbij in minder dan 4,5 minuut! Dit heeft te maken met het E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Dat platform zorgt ervoor dat de auto kan snelladen, verrassend veel ruimte biedt en veel elektrische kilometers kan maken. 

Daarnaast is de auto voorzien van Vehicle-to-load techniek. Met deze baanbrekende techniek hebt u de mogelijkheid om andere apparaten op te laden met uw auto. Handig voor als uw laptop net even te leeg is, of simpelweg trekt hebt in een kopje koffie onderweg. De eerste 1.500 EV6-rijders krijgen namelijk een koffiemachine cadeau bij de auto. Dus stop even onderweg, steek de stekker in de achterkant van de EV6 en geniet van een kop koffie onderweg!

Rijke uitrusting

De Kia EV6 is ‘standaard’ al zeer rijk uitgerust. En dat ‘standaard’ zeggen we voorzichtig, want het is nu eenmaal geen standaard auto. De instapversie is bijvoorbeeld al voorzien van adaptive cruise control, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter en actieve rijbaanassistentie. Kiest u voor de GT-line, dan krijgt u nog meer zoals een glazen schuif-kanteldak, matrix LED-koplampen, 360 graden camera en een head-up display met augmented reality. De GT komt pas volgend jaar en wordt het topstuk van de EV6. Die heeft 21” lichtmetalen velgen, suède stoelbekleding en hij brengt u in een duizelingwekkende 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur!

 

Bekijk hieronder de impressie

Snelladen binnen 18 minuten

De Kia EV6 is voorzien van een 3-fase boordlader en zeer moderne DC-snellader. Dankzij de 800V-oplaadtechniek zal het met de Kia EV6 mogelijk zijn om supersnel te laden bij een DC-snellader. Zoals eerder gezegd heeft de auto binnen 4,5 minuut weer 100 kilometer extra bijgeladen. Opladen van 10% naar 80% doet de auto binnen 18 minuten (snellaadvermogen van 350 kW DC). Zeer onderscheidend ten opzichte van de concurrentie en de ervaring van snel weer op weg kunnen is onbetaalbaar.

De EV6 mag trekken

De Kia EV6 heeft een maximaal trekgewicht tot 1.600 kg. U zou er dus met gemak een caravan of aanhanger achter kunnen hangen! U bent dus niet meer aangewezen op een auto met verbrandingsmotor als u zo nu en dan trekkracht nodig heeft. Het maximale trekgewicht is wel afhankelijk van onder andere de batterijgrootte en het type aandrijving. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

We weten het allemaal: Kia heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat geldt ook voor de Kia EV6. Die heeft namelijk een vanafprijs van 44.595 euro. Zet daar een aantal concurrerende EV’s tegenover, en u zult merken dat de luxe, technologie en veiligheidssystemen die bij Kia standaard in de auto zitten nogal wat kosten bij andere merken. Bij de bekendere concurrenten op gebied van elektrisch rijden zult u voor dezelfde luxe al snel het dubbele betalen.

Weliswaar ligt de gemiddelde aanschafprijs van een elektrische auto hoger, maar de ‘total cost of ownership’, het prijskaartje onderaan de streep, kan in vele gevallen lager uitvallen dan van een benzineauto. Dit heeft onder andere te maken met de lage laadkosten, het weinige onderhoud dat elektrische auto’s nodig hebben en het niet hoeven betalen van wegenbelasting tot en met 2024.

Lage bijtelling

Als u de Kia EV6 zakelijk gaat leasen, dan profiteert u van 12% bijtelling over de eerste 40.000 euro. Over het resterende bedrag betaalt u 22% bijtelling. Volgend jaar gaat de bijtelling omhoog naar 16%. Dus wilt u nog genieten van de lage bijtelling? Neem dan contact met ons op. We hebben nog een paar plekken op de reserveringslijst.

Wilt u in gesprek zodra de EV6 binnen is?

Wilt u reserveren?

Bekijk de EV6 modelpagina

Schrijf je in

Hulp nodig?

Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive