Kia en Uber: partners in elektrische mobiliteit!

Kia Europe en Uber hebben een belangrijk partnership gesloten en een gemeenschappelijk doel gesteld: de Uber-vloot elektrificeren om de steden in heel Europa schoner en stiller te maken! Daarnaast is het ook een pure noodzaak; Uber-chauffeurs willen natuurlijk de stad in blijven kunnen om hun werk te doen, ook als straks de milieuzones strenger worden. Het nieuwe partnership biedt Uber-chauffeurs een groot voordeel: ze kunnen tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden een volledig elektrische Kia, zoals de e-Niro en e-Soul, aanschaffen of leasen waarmee ze emissievrij hun passagiers kunnen vervoeren. Zo krijgen de Uber-chauffeurs die willen overstappen € 4.000 EV bonus en kunnen ze financieren tegen 1,99% rente. Da’s nog eens meedenken aan een groene toekomst! Ook interesse om elektrisch te gaan rijden als Uber-chauffeur? Neem contact met ons op!

Een belangrijk onderdeel van Plan S, de transformatiestrategie van Kia, is het sluiten van partnerships in mobiliteit. Kia wil dat tegen eind 2030 40% van alle Kia-verkopen wereldwijd een geëlektrificeerd model is. Tegen het einde van dit decennium moet dit wereldwijd leiden tot de verkoop van 880.000 volledig elektrische auto’s en 1,6 miljoen overige geëlektrificeerde modellen. 

Kia wil elektrisch rijden bereikbaar maken voor het grote publiek. Daarom is het streven om tegen 2026 11 volledig elektrische modellen op de markt te hebben; voor ieder wat wils en tegen steeds aantrekkelijkere prijzen. 

Ook Uber, de toonaangevende mobiliteitsaanbieder, streeft naar een drastische vermindering van de CO2-uitstoot in de vloot. Het bedrijf wil tegen 2030 een volledig emissievrij mobiliteitsplatform bieden. Om dit te realiseren is Uber van plan om tegen 2025 een actieve vloot van 100.000 elektrische auto’s in te zetten in grote Europese steden, waaronder Londen, Parijs en Amsterdam, en voor onze hoofdstad geldt dat in 2025 alle ritten volledig elektrisch gereden moeten worden. Een groot deel van die vloot zal bestaan uit de elektrische modellen van Kia. 

Educatie en testrijden

Veel Uber-chauffeurs (en daarvan zijn er alleen al 4000 in Amsterdam) zijn nog niet bekend met elektrisch rijden. Daarom wordt er een gezamenlijke campagne uitgerold om de EV’s te promoten. Kia gaat ook proefritten aanbieden om hen de volledig elektrische modellen van het merk zelf te laten ervaren.

Met een rijbereik van 455 kilometer combineert de Kia e-Niro uitstootvrij rijden met bruikbaarheid, ook als persoonsvervoer. Hij heeft een lekker ruim interieur en biedt de laatste connectiviteit- en infotainmenttechnologie. De batterij van de e-Niro kan in zo’n 54 minuten van nul tot tachtig procent worden geladen met behulp van een 100 kW gelijkstroom (DC) snellader.

“Onze samenwerking met Uber gaat voor een versnelling zorgen in de verduurzaming van het Europese wagenpark en is een grote stap richting emissievrije mobiliteit in Europa”, zei Jason Jeong, President bij Kia Europe. “Zorgen voor schone lucht en minder geluidsoverlast in drukke steden heeft voor ons de hoogste prioriteit. Het partnership met Uber is een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van dat doel en we zijn erg trots dat we onze geavanceerde elektrische auto’s kunnen aanbieden aan de chauffeurs, te beginnen met de e-Niro en de e-Soul.”

Anabel Diaz, Regional Manager EMEA bij Uber: “We kijken ernaar uit om er samen met Kia voor te zorgen dat onze chauffeurs in heel Europa tegen aantrekkelijke voorwaarden toegang hebben tot de beste elektrische auto’s in hun klasse. Emissievrije mobiliteit is voor ons meer dan alleen een doel – het is een noodzaak. We zijn vastbesloten om onze rol te spelen in het verduurzamen van het stadsvervoer, dus deze samenwerking is cruciaal om de elektrificatie van ons platform in heel Europa tegen 2030 te realiseren.”

Ook interesse in elektrisch rijden? Lees alles op onze electric pagina’s Of neem direct contact op als u ook elektrisch wil Uberen! 

Alles over elektrisch rijden

Hulp nodig?

Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive