Steeds vaker kiest de Nederlandse weggebruiker voor een elektrische auto. In 2020 reden er al meer dan 145.000 op de weg, en dit jaar is dat flink toegenomen! Dit komt onder andere door de ruime actieradius van EV’s, de mogelijkheid tot snelladen en de laadpaalinfrastructuur. Nederland is dus goed op weg op gebied van elektrisch rijden! Dat maakt de lease van een EV voor ondernemers zeker het overwegen waard.

De voordelen van elektrisch leasen

Geruisloos, snel, niet meer hoeven te schakelen en geen hoge rekeningen meer bij de benzinepomp; elektrisch rijden heeft behoorlijk wat voordelen! 

Dit jaar nog een lage bijtelling

Eén van de doelstellingen van de overheid is om zoveel mogelijk over te gaan op elektrisch rijden. Het levert namelijk een positieve bijdrage aan milieu en klimaat! Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit en hoeven niet gevuld te worden met fossiele brandstof. Om dit te stimuleren is het bijtellingspercentage voor een EV lager dan voor auto’s met een verbrandingsmotor. Het bijtellingspercentage voor het leasen van een elektrische auto leasen is in 2021 12%. Dit geldt dan tot een cataloguswaarde van €40.000. Is de catalogusprijs hoger? Dan wordt over de meerwaarde 22% bijtelling berekend. Lees hier meer over de bijtelling! 

Milieu Investeringsaftrek (MIA)

Met de MIA kunt u tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage dat voor u geldt is afhankelijk van de milieueffecten van de elektrische auto. Staat de elektrische auto van uw keuze op deze lijst? Dan kunt u gebruik maken van de MIA! En geen zorgen; al onze elektrische auto’s zijn vertegenwoordigd. Milieulijst van RVO.

Ook laadpunten op eigen terrein voor eigen elektrische auto’s vallen onder deze regeling. Makkelijk! Hier meer over de MIA.

Vamil

De MIA is te combineren met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hiermee kunt u een milieuvriendelijke investering, zoals een elektrische auto, voor 75% afschrijven op het moment waarop het u het beste uitkomt! Handig, want daarmee wordt de fiscale winst lager en hoeft er dus minder belasting te worden afgedragen. Veel ondernemers combineren de Vamil en de MIA met elkaar.

Vamil

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig dan een brandstofauto. De aandrijving van een elektrische auto bestaat uit een elektromotor, een omvormer en een lader. Het traditionele onderhoud, waarbij bijvoorbeeld de motorolie vervangen wordt, is dus niet meer nodig. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat alleen nog maar uit een inspectieservice, het vervangen van een interieurfilter en het vervangen van de remvloeistof. Daarnaast moeten natuurlijk ook remmen, banden, ruitenwissers en lampen regelmatig gecontroleerd worden. De wettelijk verplichte APK is gelijk aan het schema van een brandstofauto. Door het wegvallen van veel regulier onderhoud, staat u in ieder geval met een lach aan de balie.

Kia Niro is zakenauto van het jaar 2022!

Eerste Koreaanse auto met deze titel

Tijdens de Driving Business Awards, een initiatief van vakblad Automobiel Management, is de Kia Niro (en daarmee dus ook de elektrische variant, de Kia e-Niro) verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2022! Hij liet de Volkswagen ID.3, de Volvo XC40, de Polestar 2 en de Hyundai Kona achter zich. Weer een prestatie om trots op te zijn!

Lean Verstoep, Managing Director van Kia Nederland, zegt er het volgende over: “Met onze consistente strategie hebben we een sterke positie op de zakelijke markt verkregen en zijn we dit jaar uitgegroeid tot de nummer 1 van Nederland. We zijn er trots op dat de Niro tot en met september 2021 al bijna twee jaar de bestverkochte auto van Nederland is én nu ook Zakenauto van het jaar 2022. De erkenning van de vakjury is voor ons een extra bevestiging dat we met de hele Kia-organisatie op de goede weg zijn richting een duurzaam succesvolle toekomst met grensverleggende elektrische auto’s en slimme mobiliteitsoplossingen.”

 

Het moment om over te stappen op elektrisch rijden is nu! We hebben een ruime voorraad EV’s die u nog dit jaar kunt rijden, met alle voordelen die erbij horen. Neem contact met ons op!

Bekijk de Kia e-Niro

Wilt u meer weten over elektrisch rijden?

Bekijk onze elektrische auto’s

Schrijf je in

Hulp nodig?

Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive