DE REVIEW VAN DE KIA E-SOUL

Het is een aparte verschijning, die Kia e-Soul! Een creatieve en elektrische MPV met een keurige 452 kilometer actieradius voor een heel wat aantrekkelijker prijs dan zijn concurrenten. Dat is de Kia e-Soul in een notendop. Wie zich in de elektrische automarkt verdiept, weet direct dat dit een goede deal is; een elektrische auto met een grotere actieradius is er niet te koop voor dat bedrag. Maar actieradius is niet alles. Hoe is de auto verder?

Bekijk de review onder ons nieuwsbericht!

De elektrische auto met mogelijkheden

De Kia e-Soul is erg veranderd sinds zijn voorloper, de Soul EV. In positieve zin, mogen we wel zeggen! Hij deelt zijn elektrische aandrijflijn met de Kia e-Niro. Hij is namelijk voorzien van een 64 kWh-lithium-ion accupakket. Het resultaat daarvan mag er zijn; een actieradius van 452 kilometers. Daar komt u nog eens ergens mee!  

Connected. Altijd.

De grootste gemakken vinden we echter in het interieur. De materialen zijn duidelijk nog hoogwaardiger dan ooit en het dashboard is bijvoorbeeld voorzien van een 10.25-inch groot breedbeeldscherm, we vinden een draaiknop in plaats van een pook, veel glanzende materialen en opbergruimte te over.

De auto is daarnaast voorzien van Phase II UVO Connect. Dit systeem biedt toegang tot een groot aantal live services zoals verkeersinformatie, de weersverwachting en de actuele parkeerinformatie inclusief prijzen en beschikbaarheid. Het infotainmentsysteem kan tot twee telefoons tegelijkertijd via Bluetooth aansluiten en u hebt zelfs de mogelijkheid om de auto voor vertrek een seintje te geven dat hij vast mag opwarmen!

Praktisch

De auto is bijzonder praktisch gebouwd. Twintig centimeter korter dat z’n grote broer, de e-Niro, maar daar merkt u binnenin nagenoeg niets van. De vierkante vormgeving zorgt namelijk voor een enorme ruimte aan de binnenkant! Ook als u wat langer dan gemiddeld bent, hebt u geen gebrek aan hoofd- en beenruimte. Dat geldt overigens ook voor passagiers op de achterbank. Wordt uw auto ingeschakeld door vrienden of kinderen als verhuisbus? Geen probleem. Klapt de achterbank naar voren en er ontstaat een zee van ruimte. Voor de echte pro’s bestaat er nog het omvormingspakket tot e-Soul Cargo. Een heuse elektrische bestelauto! 

Regeneratief remmen

Er zijn elektrische auto’s met een groter pakket die minder ver komen dan de e-Soul. Hoe Kia dat doet? Simpel, de e-Soul gaat zeer efficiënt met zijn energie om. Zo komt de e-Soul via een ingenieus regeneratief remsysteem compleet tot stilstand door af te remmen op de motor. Via flippers achter het stuur rem je de auto extra af. De energie die daar bij vrijkomt wordt opgeslagen in het batterijpakket en zo komt u dus extra ver.

De e-Soul is een snelle auto. Veel sneller dan je zou denken bij het zien van zo’n hoekige familieauto! Dankzij een 204 pk sterke elektromotor met 395 Nm koppel schiet de e-Soul 7.8 seconden naar de 100 km/u. Best leuk meegenomen als de kids ergens snel naartoe moeten, maar ook leuk als u in uw eentje rijdt! Bij het stoplicht bent u (bijna) altijd als eerste weg. Een lange neus naar uw achterliggers! 

Comfort

Voorin de Kia is het luxe wat de klok slaat. De hogere zitpositie zorgt voor een goed overzicht op de weg, dat is ook het plezierige van een crossover/MPV. De gebruikte materialen voelen goed en stevig aan en zien er chic uit. Er zitten zachte materialen op het dashboard en glossy panelen in de deuren.

Het infotainmentsyteem laat zich met het grootste gemak en bijna intuïtief bedienen. Apple Carplay en Android Auto zorgen voor extra connectiviteit, want daarmee wordt uw auto uw telefoon! Door uw telefoon aan te sluiten, kunt u op het touchscreen gebruikmaken van apps zoals Google Maps, Spotify of Apple Music. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het diep klinkende audiosysteem van Harman Kardon.

Achter in de compacte SUV zit u ook goed. Er is ruimte voor drie personen. Een bijzonder detail: geen ventilatieroosters achterin. Wel een beetje vreemd in zo’n hypermoderne EV. Wel weer aanwezig in de ExecutiveLine: achterbankverwarming! Nooit meer klagende passagiers, althans, niet in de koude dagen. 

Andere uitvoeringen

De Kia e-Soul is leverbaar als ComfortLine, DynamicLine, DynamicPlusLine en ExecutiveLine en tevens leverbaar met twee accupakketten: 39.2 kWh en 64 kWh. Genoeg keuze en voor ieder wat wils! U kiest wat bij uw wensen past. De uitvoeringen met een 39.2 kWh-accu (met een actieradius van 289 volledig elektrische kilometers) zijn leverbaar vanaf € 33.495, en dat is nog exclusief de tijdelijke EV-bonus van € 3.000.

Kunt u ook niet wachten om ‘m te ontdekken en vooral te ervaren? Surf dan snel naar onze modelpagina en boek een proefrit, of bel ons op 020-5672030! De review kunt u hieronder bekijken. Vergeet u zich niet te abonneren op ons YouTube-kanaal? Dan mist u voortaan niets meer!

Schrijf je in

Hulp nodig?

Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive