Als Service adviseur in Hoofddorp ben jij de belangrijkste schakel tussen de klant en de werkplaats. We hebben een missie: alleen maar tevreden klanten! Ben jij die ervaren, klantgerichte topper? Dan zijn we op zoek naar jou. 

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor klanten op het gebied van de planning, uitgevoerde werkzaamheden, facturatie en schade/garantie claims. Wat de klant ook rijdt, en wat er ook met de auto moet gebeuren, jij bent degene die ervoor zorgt dat de klant weer met een lach wegrijdt!

Als de klant zijn auto langs brengt bekijk jij eerst wat het probleem is, en plan je vervolgens de uit te voeren werkzaamheden in bij je collega’s van de werkplaats. Je legt de klant uit wat er precies moet gebeuren aan de auto, je belt het magazijn voor de benodigde onderdelen en maakt een werkorder aan in het systeem. Je spreekt tot slot af hoe laat de klant de auto weer kan komen ophalen en belt tussendoor als het nodig is om iets te overleggen.

Wat heb je daarvoor nodig?

– Je hebt affiniteit met autotechniek en vind het leuk om veel contact te hebben met klanten
– Je hebt al wat werkervaring opgedaan in een autobedrijf of een commercieel bedrijf waar gewerkt wordt met (werkplaats)planning.
– Je hebt kennis van en interesse in de huidige autotechniek
– Een leergierige, flexibele opstelling
– Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, en je hebt oog voor detail èn klanttevredenheid
– Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit
– Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift
– Je vindt snel je weg in nieuwe systemen
– Je bent communicatief vaardig en commercieel ingesteld

Werken bij Vaneman
Het is ontzettend druk in onze vestigingen. Onze missie bij Vaneman is: direct goed geregeld! Wij willen dat iedere klant met een lach wegrijdt. Lijkt het je wat om in een gezellig, hecht team terecht te komen terwijl je ook nog eens bezig bent met je passie? Ben jij dè service adviseur die klaar is om onze klanten op de meeste goede manier te woord te staan? Krijg je er een kick van mensen weer tevreden op weg te helpen? En kun je op deze drie vragen ‘ja’ antwoorden? Neem dan contact op met Francis Kelfkens via francis@fva.nl of 020-5672030.