Subsidies

Meer over het onderhoud

Belastingdienst

De kosten van opladen

Bespaar kosten met een Elektrische auto

Een volle accu is een stuk voordeliger dan een volle tank met diesel of benzine. Het scheelt u ongeveer 50 tot zelfs wel 70 procent per laadbeurt. De kosten die u maakt houdt u gemakkelijk in de gaten met uw laadabonnement. Het maakt niet uit of u thuis, onderweg of op het werk laadt.

De aanschaf van een elektrische auto mag dan wel een hogere investering zijn dan bij een reguliere brandstofauto, de maandelijkse kosten zijn een stuk lager. U profiteert namelijk van een hoop financiële voordelen. Zo zijn de onderhoudskosten lager, betaalt u geen wegenbelasting en BPM én betalen zakelijke rijders slechts 12% bijtelling. 

Besparen door te laden

Wat de kosten zijn van het opladen van een elektrische auto is, verschilt. Thuis laden is bijvoorbeeld goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal. De kosten zijn het hoogst bij een snellader, omdat je een toeslag betaalt voor de snelle laadservice. Toch ben je ook hier voordeliger uit dan met een volle brandstoftank. Als je uitgaat van een gemiddelde stroomprijs van € 0,23 per kWh, dan is de accu van je e-Niro volledig volgeladen voor circa € 10.

Elektrisch rijden, nu nog aantrekkelijker

Profiteer tot € 4.000,- voordeel met de subsidieregeling van de overheid. Als u als particulier een volledig elektrische Kia of Fiat aanschaft krijgt u van de overheid maar liefst € 4.000,-. Gaat u liever voor een gebruikte exemplaar? Geen probleem ook daar ontvangt u € 2.000,- voor een elektrische occasion. Ook mooi meegenomen is dat u geen wegenbelasting betaald voor een elektrische auto tot 2025. Dubbel voordeel dus. Let op: de subsidiepot is beperkt!

  • Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000
  • Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 4.000

Tot eind juni geeft Kia ook op Plug-in hybride modellen € 4.000,- bonus.

Klopt het dat een elektrische auto veel voordeliger is dan een benzine of diesel motor?

Het opladen van een elektrisch voertuig is over het algemeen heel voordelig. De exacte prijs die u betaalt per kWh verschilt wel. Die hangt onder meer af van de plek waar u laadt, of u snellaadt of niet, en zelfs van de tijd van de dag: thuis opladen tegen nacht- of daltarief is het voordeligst.

Chat
Snel contact

Webcare
@FrankVanemanAutomotive

Youtube
@FrankVanemanAutomotive